Credit de 30 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din Buzău

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 30 de milioane de euro companiei care va câştiga o licitaţie internaţională pentru atribuirea unui contract de reabilitate a infrastructurii rutiere a oraşului Buzău.

124 afișări
Imaginea articolului Credit de 30 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din Buzău

Credit de 30 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din Buzău (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

Costul total al proiectului este estimat în prezent la 45 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al băncii.

Conducerea BERD va discuta împrumutul în iulie 2012.

Investiţia va fi folosită pentru reabilitatea a 46 de kilometri de drumuri şi trotuare din Buzău, în baza unui contract pe termen lung, de aproximativ 12 ani, de finanţare, proiectare, construcţie şi întreţinere.

Contractul va fi al doilea pe termen lung care va fi încheiat de municipalitate, primul, pe 10 ani, semnat în 2006, referindu-se la iluminatul stradal.

Proiectul va avea ca rezultat implicarea sectorului privat în administrarea drumurilor. Compania selectată va răspunde de reabilitarea drumurilor şi a trotuarelor şi de menţinerea acestora în stare bună pe întreaga perioadă a contractului, de minim 10 ani, în schimbul unor plăţi constante din partea Primăriei.

Contractul va fi finanţat direct de sectorul privat, o premieră la nivel urban, şi poate reprezenta un exemplu pentru alte municipalităţi care vor să schimbe modul în care drumurile urbane sunt de finanţate, reabilitate şi întreţinute.

Compania câştigătoare va fi selectată prin proceduri de licitaţie acceptate de BERD. Aceasta va fi fie o companie mare de construcţii, fie un consorţiu format dintr-un constructor de drumuri şi o firmă specializată în întreţinerea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici