Credit Suisse, dată în judecată de investitori imobiliari din SUA

Credit Suisse Group este dat în judecată în vederea obţinerii unor daune de 24 de miliarde de dolari de către proprietari imobiliari din SUA care acuză banca elveţiană de fraudarea investitorilor cu active din staţiuni americane, precum Yellowstone Club, aflat în prezent în faliment.

24 afișări
Imaginea articolului Credit Suisse, dată în judecată de investitori imobiliari din SUA

Credit Suisse, dată în judecată de investitori imobiliari din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reclamanţii acuză în acţiunea deschisă la un tribunal federal din Idaho că Credit Suisse s-a asociat cu compania imobiliară Cushman & Wakefield (la rândul ei pârâtă în dosar) pentru a creşte artificial valoarea proiectelor din staţiuni.

Schema avea rolul să îndatoreze excesiv atât staţiunile cât şi cumpărătorii de proprietăţi imobiliare, iar Credit Suisse să încaseze "comisioane uriaşe", să prescrie împrumuturile sau să preia controlul asupra unor astfel de active la un preţ cu mult inferior valorii de piaţă.

În acelaşi timp, Credit Suisse nu a fost expusă niciunui fel de risc, se arată în plângere.

Reprezentanţii Credit Suisse şi ai & Wakefield au refuzat să comenteze.

Unul dintre reclamanţi este Beau Blixseth, care susţine că a pierdut bani precum şi dreptul de proprietate asupra Yellowstone Club, construit de tatăl său.

Reclamanţii vor ca procesul să devină unul colectiv pentru investitorii în active imobiliare în zonele implicate şi cer daune în valoarea totală de 24 miliarde de dolari.

Yellowstone Club

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici