Creşterea preţului la carburanţi va orienta clienţii către maşini cu consum mic

Majorarea preţurilor carburanţilor va avea două efecte principale, respectiv limitarea kilometrilor parcurşi cu automobilul şi orientarea clienţilor către maşini cu consum scăzut, a declarat luni Brent Valmar, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

49 afișări
Imaginea articolului Creşterea preţului la carburanţi va orienta clienţii către maşini cu consum mic

Creşterea preţului la carburanţi va orienta clienţii către maşini cu consum mic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Principalele efecte ale creşterii preţului carburanţilor se vor traduce prin diminuarea apetitului şoferilor pentru a parcurge distanţe de drum mari. De asemenea vom observa o orientare a clienţilor către maşini cu consum redus, costuri de exploatare foarte mici şi vehicule dotate cu tehnologii noi", a spus Valmar, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că se va observa şi o creştere a numărului de maşini hibirid.

Constantin Stroe, vicepreşedinte Dacia şi membru în Consiliul de Administraţie al APIA, este de părere că o intrare a vehiculelor electrice în România nu va avea loc prea curând.

"Vremea vehiculelor propulsate electric va veni şi în România abia peste 10-15 ani. Asta din cauza lipsei cu desăvârşire a infrastructurii necesare funcţionării acestor tipuri de automoble în ţara noastră", a afirmat Stroe.

Întrebat dacă producătorii de componente din România sunt pregătiţi pentru fabricarea de tehnologii necesare construcţiei de automobile electrice, Stroe a răspuns că "pot trece şi mâine la această activitate, doar că singurul lucru de care mai e nevoie este know-how-ul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici