Criza din Crimeea ieftineşte hotelurile de 5 stele din destinaţiile de vară

O parte din turiştii din Rusia renunţă la rezervările făcute la hoteluri de 5 stele din Grecia şi Turcia, pe fondul crizei din Crimeea, iar hotelierii au reacţionat deja şi au scăzut preţurile cu până la 20%, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian Pandel, proprietarul agenţiei Christian Tour.

722 afișări
Imaginea articolului Criza din Crimeea ieftineşte hotelurile de 5 stele din destinaţiile de vară

Criza din Crimeea ieftineşte hotelurile de 5 stele din destinaţiile de vară (Imagine: Shutterstock)

Hotelurile de cinci stele din Grecia şi Turcia, la care un număr important de camere era rezervat de turiştii ruşi, urcaseră preţurile în ultimii 2-3 ani ca urmare a cererii foarte mari.

"Rezervările din Rusia, care se îndreptau în mare parte la hotelurile de cinci stele din destinaţiile de vară, au scăzut dramatic în ultimele două săptămâni, pe fondul crizei din Crimeea şi din cauza zvonurilor că este posibil să nu se mai acorde atât de uşor vize pentru Uniunea Europeană", a spus Pandel, care deţine agenţia cu cele mai mari vânzări de vacanţe externe din România.

El a afirmat că, din acest motiv, hotelierii străini au scăzut deja tarifele cu până la 20%.

"Am fost sunaţi de marii hotelieri din Grecia şi pentru noi a fost o oportunitate să extindem ofertele pe această piaţă. Astfel, avem exclusivitate pentru cel mai mare lanţ de hoteluri din Grecia, Mitsis. În acest moment, hotelurile de cinci stele se vând cu preţuri cu care anul trecut se vindeau structurile de patru stele", a adăugat proprietarul Christian Tour.

Acesta a adăugat că şi hotelurile din Turcia resimt scăderea rezervărilor venite din Rusia şi au prelungit perioada de early booking, care expira pe 31 martie, până la sfârşitul lunii aprilie, astfel încât vacanţele se vor vinde şi în această lună cu reducere.

"Ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple pe toate pieţele de la Spania la Cipru, la Bulgaria şi altele. Toţi hotelierii de cinci stele de litoral vor resimţi scăderea numărului de turişti ruşi, care plăteau foarte bine şi uneori rezervau hoteluri întregi", a mai spus Pandel.

Prin Christian Tour au mers anul trecut în vacanţe peste 150.000 de turişti, dintre care aproximativ 40.000 s-au cazat la hoteluri de cinci stele din străinătate. Pandel se aşteaptă ca, în condiţiile scăderii tarifelor, numărul turiştilor români în hotelurile de cinci stele să crească cu 20% în acest an.

Christian Tour este şi cel mai mare operator român de chartere şi va avea în acest an 27 de zboruri pe săptămână către Grecia, Turcia şi Spania, atât din Bucureşti, cât şi din Cluj, Iaşi, Bacău şi Timişoara.

Alături de Perfect Tour (cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri) şi Christian Tour, din topul marilor agenţii de turism româneşti mai fac parte Happy Tour, Eximtur, Paralela 45 şi Vola.ro, cea mai mare agenţie de turism online din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici