Der Spiegel: Noul mecanism european anticriză va avea o valoare de 500 miliarde euro

Noul mecanism permanent anticriză pentru zona euro, care va intra în vigoare în 2013, va avea o valoare totală de 500 de miliarde de euro, potrivit planurilor Comisiei Europene, a relatat revista germană Der Spiegel fără să menţionaze sursa informaţiei.

31 afișări
Imaginea articolului Der Spiegel: Noul mecanism european anticriză va avea o valoare de 500 miliarde euro

Der Spiegel: Noul mecanism european anticriză va avea o valoare de 500 miliarde euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Comisia intenţionează ca Mecanismul European de Stabilitate să aibă un capital de 100 de miliarde de euro şi să fie configurat după modelul Fondului Monetar Internaţional.

Fondurile vor fi depuse la Banca Centrală Europeană şi fiecare ţară va contribui în funcţie de o anumită cotă.

Participarea creditorilor privaţi la viitoarele eforturi de salvare este menţionată sumar, iar aceştia se vor implica numai voluntar, potrivit revistei.

Înfiinţarea mecanismului permanent, de la jumătatea anului 2013, a fost decisă de liderii europeni la un summit din decembrie.

Noul mecanism va înlocui sistemul temporar, în valoare de 750 de miliarde de euro, creat de Uniunea Europeană şi FMI în luna mai a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici