Destinaţiile alese de români pentru minivacanţa de 1 Mai - preţuri şi facilităţi

Pentru minivacanţa de 1 Mai (27 aprilie - 2 mai), turiştii români au ales destinaţii călduroase, iar bugetele alocate au oscilat între 500-1.500 de euro la sejururile externe şi 30-1.000 de euro la cele interne, arată datele transmise pentru MEDIAFAX de principalii touroperatori.

2075 afișări
Imaginea articolului Destinaţiile alese de români pentru minivacanţa de 1 Mai - preţuri şi facilităţi

Destinaţiile alese de români pentru minivacanţa de 1 Mai - preţuri şi facilităţi

„Pentru a-şi petrece minivacanţa de 1 Mai, turiştii noştri au ales un sejur prelungit, de o săptămână. Cei mai mulţi dintre ei au ales staţiunea egipteană Sharm El Sheikh sau emiratul Dubai, pentru că sunt destinaţii exotice accesibile ca preţ şi ca timp (aflate la doar câteva ore de zbor, 3 ore şi jumătate, respectiv 5 ore faţă de România). Cele două destinaţii au fost alese pentru plajă, acolo fiind deja temperaturi de vară, în jur de 30 de grade Celsius”, a precizat Maria Goicea, director de marketing la Cocktail Holidays.

„Turiştii care merg în cele două destinaţii sunt persoane peste 25 de ani, cupluri sau familii, cu venituri cel puţin medii, care au buget între 500 şi 1.500 de euro/persoană”, a mai menţionat oficialul agenţiei, adăugând că vânzările pentru vacanţe de 1 Mai 2018 faţă de 2017 „sunt în creştere cu 10%”.

Pentru destinaţia Dubai, tarifele încep de la 750 euro/persoană (cazare 7 nopţi, cameră dublă, mic dejun, zbor direct dus-întors cu bagaj de cală 20 kg, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asigurare medical şi storno, asistenţă turistică), iar pentru destinaţia Sharm El Sheikh (Egipt) tarifele sunt cuprinse între 1.125 şi 1.183 euro/cazare (7 nopţi, cameră dublă - standard, superioară sau deluxe -, regim masă all-inclusive, transport cursă charter Tarom zbor direct, 1 bagaj de cală de maximum 20 kg + 1 bagaj de cabină de maximum 10 kg, transfer de grup aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport, asistenţă turistică).

„Sharm El Sheikh este o destinaţie completă, cu servicii all-inclusive şi cu activităţi pentru toate preferinţele, ideală pentru relaxare la plajă şi în resorturile de la Marea Roşie, dar şi pentru o vacanţă activă la snorkeling, fiind unul dintre cele mai apreciate locuri din lume pentru viaţa subacvatică bogată, quard-safari sau plimbările cu jeep-urile în Deşertul Sahara, plimbările cu submarinul sau excursiile la Muntele lui Moise şi Mănăstirea Sf. Ecaterina. Este apreciată pentru resorturile sale cu servicii all-inclusive şi pentru investiţiile care le fac remarcabile: cel mai lung ponton (Rixos Sharm El Sheikh), cele mai mari şi impresionante piscine (Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort), cele mai frumoase foişoare pe plajă (Rixos şi Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort)”, menţionează reprezentanţii agenţiei promotoare.

Pe de altă parte, potrivit lui Dan Dumitru, marketing manager Paralela 45, turiştii care au ales anul acesta să meargă în minivacanţa de 1 Mai sunt, în general, cei care caută destinaţii călduroase sau destinaţii exotice pentru plajă. „Şi litoralul românesc a fost căutat, ca un fel de reminiscenţă a acelui 1 Mai muncitoresc, tinerii alegând însă staţiunile româneşti de la Marea Neagră, dar şi litoralul bulgăresc”.

Bugetele au fost diferite, în funcţie de destinaţie, arată oficialul agenţiei Paralela 45: „Cei care au ales litoralul românesc au plătit 138 de lei/persoană/pachet pentru cel mai ieftin sejur de 2 nopţi cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele în Mamaia, iar cei care au ales o vacanţă exotică au plătit 2.285 euro/persoană/pachet pentru 14 zile pe litoralul din Cancun (Mexic)”.

„După o iarnă lungă, românii caută, ca în fiecare an, plajă şi relaxare pentru minivacanţa de 1 Mai. Ziua de 30 aprilie declarată liberă pentru bugetari a participat la creşterea cu 10% a vânzărilor faţă de anul trecut”, a menţionat Dan Dumitru.

La Paralela 45, ofertele pentru minivacanţa de 1 Mai (27 aprilie - 2 mai) sunt următoarele:
Litoral
- Mamaia, de la 373 la 963 de euro (2 persoane) - 5 nopţi de cazare în cameră dublă, mic dejun, cazare la hotel de 4 stele standard sau de lux (cu piscină exterioară, plajă privată)
- Neptun, 433 de euro (2 persoane) - 5 nopţi de cazare în cameră dublă, acces gratuit la spa;
Băile Felix
- între 315 şi 700 de euro (2 persoane) - 5 nopţi de cazare cameră dublă, cu demipensiune sau pensiune completă
- sejur de 5 nopţi cu pensiune completă şi tratamente - 680-700 de euro (2 persoane, cameră dublă, cazare la hotel de 4 stele)
Munte
- Predeal, de la 186 la 314 euro (2 persoane) - 5 nopţi de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, cazare de 3, 4 sau 5 stele
- Sinaia, de la 261 la 554 de euro (2 persoane) - 5 nopţi de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, cazare la 3, 4 sau 5 stele
- Bran, de la 240 la 350 de euro (2 persoane) - 5 nopţi de cazare cameră dublă, cu mic dejun, cazare la 3 sau 4 stele.

Ca destinaţie externă, este exemplificată Antalya (Turcia): de la 903 la 1.300 euro/sejur de 7 nopţi hotel 5 stele/camera dublă, regim all-inclusive/ultra all-inclusive, zbor charter cu compania Tarom, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenţă turistică.

În continuare, Daniela Ţoncu, head of leisure Happy Tour, apreciază că profilul turiştilor care merg în vacanţa de 1 Mai nu s-a schimbat faţă de anii trecuţi. „Sunt turişti între 25 şi 45 de ani, cu venituri medii, şi care preferă mai multe vacanţe scurte în care să vadă cât mai multe locuri. Bugetele acestora variază între 100 şi 500 de euro/persoană în funcţie de destinaţiile dorite”, estimează reprezentantul agenţiei.

Potrivit Happy Tour, „cei mai multi turişti au ales să meargă în minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc sau pe litoralul bulgăresc, însă alţi clienţi ai agenţiei au mai achiziţionat pachete turistice pentru această perioadă în Istanbul, Amsterdam, Milano, Roma, Atena sau Tel Aviv. Iar familile cu copii au ales parcurile de distracţie - Disneyland Paris, Legoland (Germania), Portaventura (Spania) sau Europa Park (Germania).

La Happy Tour, ofertele pentru minivacanţa de 1 Mai sunt următoarele:
- Circuit Israel (30 aprilie - 6 mai), 1.338 euro/2 adulţi/6 nopţi. Itinerariu: Tel Aviv, Betleem, Ierusalim, Ierihon, Marea Moartă, Nazaret, Caan, Galileea, Capernaum, Muntele Tabor şi Haifa. Printre serviciile incluse se numără transportul cu avionul Bucureşti - Tel Aviv - Bucureşti cu compania EL AL, asistenţă (la Tel Aviv) în aeroport la sosire/plecare, 5 nopţi cazare cu demipensiune (mic dejun şi cină) la hotel de 4 stele (respectiv 3 nopţi în Betleem şi 2 nopţi în Nazaret), autocar cu aer condiţionat, intrări la obiectivele precizate în program, ghizi vorbitori de limba română la Betleem şi Ierusalim (Via Dolorosa) specializaţi în acţiuni turistice/pelerinaje, însoţitor român de grup, transfer munte Tabor, taxele de aeroport şi catering incluse;
- Disneyland Paris (1-3 mai), de la 781 de euro (2 adulţi şi un copil de 5 ani) pentru 2 nopţi de cazare, regim masă demipensiune, fără bilet de avion, fast pass şi intrări gratuite în parcurile de distracţii. Pentru copiii sub 7 ani cazarea şi mesele sunt gratuite;
- Dubai (27 aprilie - 2 mai) - de la 1.500 de euro (2 persoane), cu 5 nopţi de cazare în cameră dublă, mic dejun, zboruri dus-întors, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport
- Mamaia, de la 380 la 963 de euro (2 persoane), cu 5 nopţi cazare în camera dublă, mic dejun, hoteluri de 4 şi 5 stele
- Neptun, 247 de euro/apartament cu un dormitor, 5 nopţi de cazare
- Băile Felix, de la 350 la 724 de euro (2 persoane), cazare 5 nopţi în cameră dublă, regim masă demipensiune sau pensiune completă, hoteluri de 4 sau 5 stele
- Predeal, între 200 şi 400 de euro (2 persoane), cazare 5 nopţi în cameră dublă, mic dejun, hoteluri de 3 şi 4 stele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici