Deţinătorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile de pe smartphone-uri. Cum funcţionează aplicaţia necesară

Posesorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile pe smartphone-uri (telefoane inteligente) cu ajutorul unei aplicaţii gratuite, care necesită definirea unui cod PIN pentru mobil, şi vor putea plăti facturile, produsele şi serviciile achiziţionate de la comercianţi.

1618 afișări
Imaginea articolului Deţinătorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile de pe smartphone-uri. Cum funcţionează aplicaţia necesară

Deţinătorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile de pe smartphone-uri. Cum funcţionează aplicaţia necesară (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

MasterCard şi procesatorul de plăţi Netopia au lansat miercuri aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, disponibilă pentru telefoane smart pe IOS şi Android, ulterior urmând să fie adăugate şi alte platforme, au anunţat, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii celor două companii.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit în Google Play şi App Store, iar utilizatorii vor putea efectua plăţi de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru achiziţia de produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri.

"mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicaţie de plăţi mobile remote din România cu ajutorul căreia clienţii posesori de carduri MasterCard pot plăti cu telefonul pentru produse şi servicii prezentate de comercianţii parteneri. Esenţa modelului MasterCard Mobile este asigurarea unui cadru reglementat pentru plăţi mobile sigure pentru consumatori şi comercianţi, în condiţii de interoperabilitate", a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

Pentru început, aplicaţia va permite plata facturilor emise de Orange România şi reîncărcarea cartelelor preplătite ale operatorilor principali de telefonie mobilă.

"Nu ne axăm pe atragerea de comercianţi în aplicaţie, ci pe realizarea de plăţi. Dacă în următorul an vom atinge şi 5% din utilizatorii de smartphone-uri este foarte bine", a declarat directorul executiv al Netopia mobilPay, Antonio Eram.

Potrivit unor date prezentate de Ghiţă, penetrarea smartphone-urilor în totalul telefoanelor mobile este de 15%, înregistrând o creştere de circa 40% pe an. Pe piaţă există un potenţial de 1-1,5 milioane de utilizatori de telefoane inteligente cu sistem de operare Android şi IOS.

După descărcarea aplicaţiei, utilizatorii trebuie să se înregistreze cu date personale precum nume, prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Accesul în aplicaţie este securizat printr-un cod mobile PIN format din şase cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi cu orice card MasterCard, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.

"Vom asista la un proces prin care, treptat, telefonul mobil va lua locul portofelului. Românii vor putea să cumpere din ce în ce mai multe produse şi să-şi achite facturile de oriunde şi în cel mai simplu mod posibil, printr-o singură aplicaţie, de pe telefon", a spus la rândul său directorul executiv al Netopia mobilPay, Antonio Eram.

El a precizat, răspunzând la o întrebare, că în viitorul apropiat vor fi acceptate şi alte branduri de carduri, pe lângă MasterCard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici