Director Premier Estate Management: "Doar cazurile sociale ar trebui să aibă acces la Prima Casă"

Programul Prima Casă trebuie sa fie mai predictabil, să ştim că va exista timp de 4-5 ani pentru ca investitorii să poată să îşi facă planuri pe termen mai lung, a spus Andreea Comşa, managing director al Premier Estate Management.

802 afișări
Imaginea articolului Director Premier Estate Management: "Doar cazurile sociale ar trebui să aibă acces la Prima Casă"

Director Premier Estate Management: "Doar cazurile sociale ar trebui să aibă acces la Prima casă"

Programul "Prima Casă" a contribuit la relansarea pieţei rezidenţiale după criza economică din 2008 şi a făcut să crească atât numărul de uniţăţi construite, cât şi vândute, oferindu-le beneficiarilor posibilitatea de a-şi cumpăra o locuinţă achitând un avans mai mic decât în cazul creditelor imobiliare.

"Creşterea plafonului ar trebui să ajungă măcar la 75.000 de euro pentru a putea fi construite apartamente mai bune din punct de vedere calitativ care să se încadreze în acest program. Ar trebui să se limiteze accesul la fondurile prin Prima Casă. Doar cazurile sociale ar trebui să aibă acces, restul să folosească credite imobiliare cu avans de 15%", a adăugat ea.

La începutul lunii mai, plafonul de garanţii pentru anul 2016 al programului Prima Casă a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici