Dragnea, după vizita comuniştilor chinezi: Încheiem negocieri la Cernavodă, începem lucrări la Rovinari - FOTO

Vicepremeirul Liviu Dragnea a precizat miercuri, după ce a primit la sediul PSD vizita unei delegaţii a Partidului Comunist Chinez, că Guvernul e foarte aproape de a finaliza negocierile pentru investiţia de la Cernavodă şi că sunt toate şansele ca în toamnă să se inaugureze lucrările la Rovinari.

742 afișări
Imaginea articolului Dragnea, după vizita comuniştilor chinezi: Încheiem negocieri la Cernavodă, începem lucrări la Rovinari - FOTO

Dragnea, după vizita comuniştilor chinezi: Încheiem negocieri la Cernavodă, începem lucrări la Rovinari (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

”În ceea ce priveşte proiectele economice, vineri voi avea o întâlnire cu preşedintele companiei nucleare din China. Este o vizită extrem de importantă. Suntem foarte aproape de a finaliza discuţiile şi negocierile pentru investiţia de la Cernavodă. În ceea ce priveşte Rovinariul, sunt toate şansele ca în toamnă să inaugurăm începerea lucrărilor”, a spus Dragnea.

El a precizat că Guvernul va aproba, într-o viitoare şedinţă, memorandumul cu locaţiile pentru realizarea a cinci parcuri tehnologice în România, aşa cum s-a decis în cursul vizitei ministrului Energiei, Constantin Niţă, în China, desfăşurată recent.

În legătură cu trenul de mare viteză, Dragnea a spus că se aşteaptă ca Ministerul Transporturilor să aprobe Hotărârea de Guvern bazată pe memorandumul semnat în China, urmând să se demareză procedurile atât din partea chineză, cât şi din partea română.

Potrivit lui Dragnea, chinezii sunt interesaţi să investească în agricultură.

”Oricum, au investiţii serioase de exemplu în producţia de carne de porc, dar vor să investească foarte mult şi în producţia agricolă, în spaţii de depozitare, şi au început să vorbească serios de investiţii în legumicultură, inclusiv în fabrici de conserve şi de prelucrare a legumelor, fabrici de tomate, suc de roşii”, a mai spus Dragnea.

Chinezii sunt interesaţi, totodată, a precizat Dragnea, şi de depozite de cereale în zona Dunării.

Delegaţia chineză primită de Dragnea a fost condusă de Sun Zheng Cai, membru în Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez.

Dragnea a spus că este cea mai important vizită politică din acest an, din China.

„Delegaţia prezentă azi a fost una importantă, formată din oameni cu funcţii importante în Partidul Comunist Chinez”, a menţionat Dragnea.

El a arătat că, în cadrul discuţiilor, s-a stabilit, printre altele, şi ca relaţiile de colaborare dintre organizaţiile de tineret ale celor două partide să se dinamizeze.

”Este un lucru important pentru că relaţii bune de prietenie stabilite acum între tinerii din PSD şi cei din PCC vor face ca mai târziu, când ei vor ajunge în funcţii de conducere, să păstreze relaţia dintre România şi China foarte bună, cu avantaje reciproce”, a mai spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici