Dragnea: Tarom reia zborurile pe ruta Bucureşti-Beijing, posibil în iunie sau iulie

Tarom va relua, posibil în iunie sau iulie, zborurile pe ruta Bucureşti-Beijing-Bucureşti, iar autorităţile chineze vor acorda sprijin ca procedurile să fie gata rapid având în vedere că mulţi turişti şi oameni de afaceri din China sunt interesaţi să vină în România, a anunţat vicepremierul Dragnea.

1079 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Tarom reia zborurile pe ruta Bucureşti-Beijing, posibil în iunie sau iulie

Dragnea: Tarom reia zborurile pe ruta Bucureşti-Beijing, posibil în iunie sau iulie (Imagine: Petrica Tanase/Medifax Foto)

Linia aeriană Bucureşti-Beijing şi retur a fost sistată în 2003, din raţiuni economice.

Aflat la Beijing, Dragnea s-a întâlnit cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, cu care a discutat şi problema traficului aerian între România şi China.

"Un subiect pe agenda de discuţii l-a reprezentat redeschiderea liniei aeriene Bucureşti-Beijing. Domnul vicepremier a fost informat că Tarom a trimis toate solicitările necesare. M-a asigurat că, într-un timp foarte scurt, autorităţile competente din China vor trimite răspunsul oficial şi vor invita Tarom să poarte discuţiile finale în ceea ce priveşte orarul de decolare şi aterizare", a anunţat Dragnea.

El a precizat că autorităţile chineze acordă suport companiei Tarom, astfel încât este posibil ca, în următoarele luni, să fie reluate zborurile pe această rută.

"Dacă toate procedurile se desfăşoară aşa cum am fost asigurat astăzi, undeva în luna iunie-iulie am putea veni în China cu un zbor direct de la Bucureşti la Beijing. Sperăm să se întâmple lucrul ăsta, cei de la Tarom sunt pregătiţi şi cred avem foarte mari şanse ca, în iunie-iulie, să aibă loc primul zbor între România şi Beijing", a spus Dragnea.

El a adăugat că refacerea legăturii aeriene dintre cele două state nu este doar un deziderat al României, ci şi al Chinei, având în vedere interesul turistic şi de afaceri dintre cele două state.

"Foarte mulţi turişti din China ar vrea să vină, să viziteze România şi o linie directă Beijing-Bucureşti şi invers ar fi foarte utilă, inclusiv pentru oamenii de afaceri", a afirmat Dragnea.

În luna iulie, după ce premierul Victor Ponta a afirmat că şi-ar dori o cursă a operatorului naţional aerian către China, directorul executiv de atunci al Tarom, Nicolae Demetriade, a declarat că Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are în prezent.

"Ne dorim cu toţii să zburăm nu doar la Beijing, ci şi la New York sau în alte oraşe. Dar trebuie să vedem posibilităţile pe care le avem şi analizăm orice şansă. În acest moment nu putem să zburăm la Beijing cu avioanele pe care le avem. Nu avem un avion care să poată asigura acest lucru", a afirmat Demetriade, întrebat cum comentează declaraţia lui Ponta.

Potrivit Tarom, există în schimb trei solicitări scrise ale unor companii din China care doresc să opereze pe ruta Bucureşti.

În luna noiembrie, premierul Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor de atunci, Ramona Mănescu, să sprijine Tarom pentru a relua zborurile directe către Beijing, ministrul afirmând că, în urma discuţiilor cu compania, există posibilitatea reluării acestora, cu două curse săptămânale, pentru început.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici