E-factura, fala Guvernului: un instrument în care am mare încredere

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, spune că E-factura este un instrument în care are mare încredere că va consolida eforturile de a proteja bugetul public şi de a asigura o concurenţă echitabilă între contribuabili.

661 afișări
Imaginea articolului E-factura, fala Guvernului: un instrument în care am mare încredere

E-factura, fala Guvernului: un instrument în care am mare încredere

„E-factura este un instrument în care am mare încredere că va consolida eforturile noastre de a proteja bugetul public şi de a asigura o concurenţă echitabilă între contribuabili. Este o metodă prin care ne asigurăm că tranzacţiile respectă reglementările fiscale şi nu sunt supuse manipulărilor frauduloase”, a scris Boloş pe Facebook.

Prin impunerea facturării electronice, este eliminat riscul utilizării facturilor false sau duplicate, deoarece fiecare tranzacţie este înregistrată în mod unic. susţine ministrul.

„În contextul în care E-factura este obligatorie de la 1 ianuarie 2024, sprijinul acordat contribuabililor este esenţial. Tocmai de aceea lansăm un ghid care să răspundă tuturor întrebărilor pe care le-am primit în ultimul timp”, a adăugat Boloş.

Marţi, MF şi ANAF au publicat un ghid pentru contribuabili care oferă informaţii esenţiale pentru adoptarea şi implementarea facturării electronice în contextul implementării cu caracter obligatoriu a sistemului RO e-Factura de la 1 ianuarie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
e-factura,
boloş,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici