Economia Bulgariei îşi revine: Fitch a îmbunătăţit perspectiva ratingurilor ţării vecine de la negativă la pozitivă

Fitch Ratings a îmbunătăţit, marţi, perspectiva ratingurilor Bulgariei pentru datorii pe termen lung în valută şi monedă locală de la negativă la pozitivă şi a confirmat calificativele la "BBB-", respectiv "BBB".

226 afișări
Imaginea articolului Economia Bulgariei îşi revine: Fitch a îmbunătăţit perspectiva ratingurilor ţării vecine de la negativă la pozitivă

Economia Bulgariei îşi revine: Fitch a îmbunătăţit perspectiva ratingurilor ţării vecine de la negativă la pozitivă (Imagine: Shutterstock)

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost menţinut la nivelul "F3", iar plafonul de ţară la "BBB+", se arată într-un comunicat al Fitch.

"Scăderea deficitului de cont curent, a datoriilor externe şi consolidarea fiscală au redus semnificativ riscurile legate de stabilitatea macroeconomică şi financiară", a declarat Ed Parker, director general la Fitch pentru ratinguri suverane.

Economia bulgară îşi revine şi a înregistrat un avans de 2,5% în primul trimestru.

Redresarea este susţinută de exporturi, care au crescut cu 22,2% în primele trei luni, dar cererea internă s-a redus cu 2,1%.

Fitch anticipează pentru acest an un avans al PIB de 3%, urmat de o creştere de 3,8% în 2012.

Anul trecut, economia Bulgariei a înregistrat o creştere de 0,2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici