Economia Franţei a ieşit din recesiune

Economia Franţei a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea, a declarat ministrul de Finanţe, Pierre Moscovici, citând estimări ale băncii centrale şi biroului de statistică privind un avans al PIB de 0,2% în perioada aprilie-iunie.

254 afișări
Imaginea articolului Economia Franţei a ieşit din recesiune

Economia Franţei a ieşit din recesiune (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Trebuie acum să lucrăm pentru a transforma această ieşire din recesiune într-o recuperare reală", a spus ministrul, citat de cotidianul britanic The Guardian.

Economia a înregistrat o contracţie de 0,2% în primele trei luni ale anului.

Aşteptările privind recuperarea economiei Franţei au fost susţinute şi de datele publicate marţi privind încrederea companiilor în economie.

Astfel, un indicator al încrederii companiilor a crescut uşor, de la 86 de puncte în iunie la 87 de puncte în iulie. Un avans mai puternic decât anticipau analiştii a fost consemnat în industrie, unde indicatorul a urcat de la 93 de puncte la 95 de puncte, maximul ultimului an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici