Electrificare CFR a devenit singurul furnizor de energie de tracţiune pentru sectorul feroviar

Electrificare CFR, filială a CFR SA, asigură începând de luni, 1 septembrie, furnizarea şi gestionarea energiei electrice de tracţiune pentru sectorul feroviar pe toate zonele geografice deţinute de E.ON Energie România, Enel Energie, CEZ Vânzare şi Electrica Furnizare.

393 afișări
Imaginea articolului Electrificare CFR a devenit singurul furnizor de energie de tracţiune pentru sectorul feroviar

Electrificare CFR a devenit singurul furnizor de energie de tracţiune pentru sectorul feroviar (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Transferul acestor activităţi de la CFR SA către Electrificare CFR se realizează în conformitate cu prevederile Legii 211/2006 privind ratificarea acordului de împrumut dintre România şi BERD pentru finanţarea proiectului de modernizare a reţelei energetice Feroviare (2005) şi prin respectarea unui acordul de împrumut BERD din 2012 privind restructurarea financiară a CFR SA, conform căruia cumpărarea întregii cantităţi de energie electrică necesară sistemului feroviar va fi realizată prin intermediul Electrificare CFR, de pe piaţa OPCOM, se arată într-un comunicat transmis de CFR SA.

"Această măsură operaţională care are drept scop reducerea costurilor pentru energia de tracţiune va contribui în mod direct la îmbunătăţirea activităţii de transport feroviar de marfă şi de călători, în contextul în care consumul de energie de tracţiune depăşeşte 80% din consumul total înregistrat pe întreaga reţea feroviară", a declarat directorul general al CFR SA, Macarie Moldovan.

Electrificare CFR este filiala specializată a CFR SA care desfăşoară activitate de întreţinere, respectiv exploatarea instalaţiilor de electrificare şi furnizare de energie electrică în sectorul feroviar.

CFR SA administrează infrastructura feroviară publică.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici