Enrico Letta: UE este într-o criză de legitimitate. Trebuie să redevină motor de creştere economică

Uniunea Europeană trece printr-o "criză de legitimitate" şi trebuie să facă un efort pentru a deveni "un motor de creştere economică durabilă", afirmă noul premier italian, Enrico Letta, pledând pentru o "Europă federală".

305 afișări
Imaginea articolului Enrico Letta: UE este într-o criză de legitimitate. Trebuie să redevină motor de creştere economică

Enrico Letta: UE este într-o criză de legitimitate. Trebuie să redevină motor de creştere economică (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Europa este în criză de legitimitate şi, în momentul în care cetăţenii au nevoie din ce în ce mai mare de ea, trebuie să devină un motor de creştere economică economică durabilă", a declarat Letta în Camera Deputaţilor.

Pentru a demonstra că Guvernul său este "european şi eurofil", Letta a anunţat că primele vizite le va efectua la Bruxelles, Berlin şi Paris.

"Soluţia la problemele UE este o mai mare integrare în sensul unei Europe federale", a spus Letta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici