EURO a atins MAXIMUL ultimelor opt săptămâni, în perspectiva unui acord de finanţare a Greciei

Euro a atins miercuri un maxim al ultimelor opt săptămâni faţă de dolar, iar acţiunile europene sunt în creştere, susţinute de aşteptările ca Grecia să încheie în curând un acord pentru al doilea program de susţinere financiară.

827 afișări
Imaginea articolului EURO a atins MAXIMUL ultimelor opt săptămâni, în perspectiva unui acord de finanţare a Greciei

Euro a atins maximul ultimelor opt săptămâni, în perspectiva unui acord de finanţare a Greciei (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

"Investitorii anticipează că problema Greciei va fi rezolvată într-un fel sau altul", a declarat Paul Mendelsohn, director pentru investiţii la compania Windham Financial Services.

Euro a urcat la 1,3275 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins după 12 decembrie.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 este în creştere cu 0,3%, la cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni.

Liderii politici eleni se vor întâlni miercuri, 8 februarie, pentru a aproba un nou set de măsuri de austeritate, necesare pentru obţinerea celui de-al doilea program de finanţare din partea FMI şi UE, în valoare de 130 de miliarde de euro.

Oficialii europeni au avertizat că întregul plan de salvare trebuie convenit cu Grecia şi aprobat de zona euro, Banca Centrală Europeană şi FMI înainte de 15 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici