Euro, la maximul ultimelor patru luni faţă de dolar

Euro s-a apreciat luni în raport cu dolarul la maximul ultimelor patru luni, investitorii anticipând că Banca Centrală Europeană (BCE) va majora în aprilie rata dobânzii de politică monetară.

26 afișări
Imaginea articolului Euro, la maximul ultimelor patru luni faţă de dolar

Euro, la maximul ultimelor patru luni faţă de dolar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Euro s-a apreciat cu 0,3%, atingând 1,4031 de dolari pe unitate. Evoluţia ascendentă reflectă în principal achiziţii făcute de investitori din Orientul Mijlociu, notează Reuters.

Moneda unică europeană se apreciază de când preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a surprins săptămâna trecută investitorii indicând că instituţia ar putea majora în aprilie rata dobânzii de politică monetară.

"Euro ar putea ajunge să tatoneze nivelul de 1,4080 de dolari pe unitate", a afirmat Richard Wiltshire, analist la ETX Capital.

Euro s-a depreciat pentru o scurtă perioadă după ce Moody's a anunţat că a redus cu trei trepte calificativul suveran al Greciei şi a avertizat că ratingul ar putea fi retrogradat din nou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici