EXCLUSIV: Videanu vinde terenul Titan Mar cu peste 100 mil. euro

Familia Videanu a scos la vânzare, prin două agenţii imobiliare, terenul de şase hectare al fabricii Titan Mar Bucureşti, la un preţ de 1.800 de euro metrul pătrat, ceea ce reprezintă o valoare totală a terenului de 108 milioane de euro, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din piaţa imobiliară.

1 afișare
Imaginea articolului EXCLUSIV: Videanu vinde terenul Titan Mar cu peste 100 mil. euro

EXCLUSIV: Videanu vinde terenul Titan Mar cu peste 100 mil. euro

Contactat de MEDIAFAX, Adriean Videanu a afirmat că "este în logica lucrurilor ca o activitate industrială să fie scoasă din centrul oraşului", fără să menţioneze dacă Titan Mar a iniţiat procedurile de vânzare a terenului, situat în zona 13 Septembrie.

"Deocamdată nu se pune problema vânzării terenului. Este însă în logica lucrurilor ca o activitate industrială să fie scoasă din centrul oraşului, mai ales că valoarea terenului în zonă a ajuns la 2.000 de euro. (...) Am primit mai multe oferte, însă, deocamdată, Titan Mar îşi desfăşoară activitatea în locaţia actuală", a declarat agenţiei MEDIAFAX primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

"Familia Videanu a refuzat deja o ofertă de 1.100 de euro metrul pătrat, preţul solicitat fiind de 1.800 de euro", au adăugat sursele citate.

Mioriţa Videanu a declarat în luna iulie, săptămânalului Business Magazin, că până la sfârşitul anului terenul de şase hectare, aflat intre Palatul Cotroceni şi JW Marriott, va fi eliberat, iar fabrica va fi relocată la Chitila.

Ea a mai spus atunci că are câteva oferte "bune" pentru teren, cei intersaţi dorind să dezvolte acolo un complex imobiliar.

Adriean Videanu deţine 49,137% din acţiunile Titan Mar, Mioriţa Videanu are o cotă de 49,210% din total, restul de 1,652% din capitalul social fiind deţinut de o altă persoană.

Potrivit datelor depuse la Ministerul Finanţelor, Titan Mar a înregistrat anul trecut un profit net de 8,17 milioane de lei (aproximativ 2,4 milioane euro), la o cifră de afaceri de 41,5 milioane de lei (circa 12,3 milioane euro).

Vânzarea terenului situat pe Trafic Greu ar aduce Titan Mar venituri de aproape zece ori mai mare decât cifra de afaceri anuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici