Facebook scade din nou pe bursă, după ce un sondaj a indicat că reclamele pe site nu sunt eficiente

Facebook şi-a continuat declinul marţi la bursa de la New York, după ce un sondaj Reuters/Ipsos a arătat că interesul utilizatorilor pentru reţeaua de socializare este în scădere, iar spoturile publicitare şi comentariile de pe site influenţează numai una din cinci persoane, transmite Bloomberg.

323 afișări
Imaginea articolului Facebook scade din nou pe bursă, după ce un sondaj a indicat că reclamele pe site nu sunt eficiente

Facebook scade din nou pe bursă, după ce un sondaj a indicat că reclamele pe site nu sunt eficiente (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Acţiunile companiei au închis în scădere cu 3,8%, la 25,87 dolari, cu aproape o treime mai jos faţă de preţul de 38 de dolari de la debutul pe piaţa Nasdaq din 18 mai.

O treime dintre utilizatorii Facebook petrec mai puţin timp pe site faţă de acum şase luni, iar numai 20% utilizează mai des reţeaua de socializare, potrivit sondajului.

Totodată, doar un respondent din cinci a cumpărat un produs în urma comentariilor sau spoturilor publicitate văzute pe Facebook, relevă studiul.

Rezultatele studiului vor antrena temerile investitorilor privind perspectivele de creştere a veniturilor şi profitului Facebook. Sondajul a fost efectuat în perioada 31 mai - 4 iunie, cu 1.032 respondenţi din Statele Unite.

Facebook a precizat în luna mai că nu reuşeşte să monetizeze eficient creşterea numărului de utilizatori prin vânzarea de advertising, deoarece tot mai multe persoane accesează site-ul de pe smartphone-uri, segment dificil de abordat, pe care compania nu are încă o strategie clară.

În încercarea de a atrage advertiseri, Facebook a anunţat marţi un sistem de flexibilizare a "mesajelor sponsorizate", care pot fi introduse pe News Feed-ul unui utilizator perceput ca fiind interesat de o marcă sau o categorie de produse. Astfel de mesaje pot fi afişate şi pe mobil.

Acţiunile companiei au scăzut în opt dintre cele 12 şedinţe de tranzacţionare după listare. Facebook şi Morgan Stanley, principalul aranjor al ofertei publice iniţiale, sunt criticate dur de investitori pentru modul în care au pregătit operaţiunea şi pentru preţul prea ridicat impus la listare.

Analiştii Sanford C. Bernstein au stabilit luni un preţ ţintă de 25 dolari pentru acţiunile reţelei de socializare, anticipând că investitorii vor fi îngrijoraţi în privinţa rezultatelor financiare din 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici