Grup Feroviar Român, desemnat CÂŞTIGĂTOR la CFR MARFĂ. Ce sumă va plăti GFR şi care sunt investiţiile asumate

Grup Feroviar Român a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

2652 afișări
Imaginea articolului Grup Feroviar Român, desemnat CÂŞTIGĂTOR la CFR MARFĂ. Ce sumă va plăti GFR şi care sunt investiţiile asumate

FENECHIU: A IEŞIT FUMUL ALB, GRUP FEROVIAR ROMÂN, DESEMNAT CÂŞTIGĂTOR LA CFR MARFĂ (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Ministrul a anunţat iniţial că volumul investiţiilor asumate este de 900 milioane euro, pentru ca pe urmă să se corecteze, precizând că este vorba de 900 milioane lei.

"După şapte ore de negocieri, a ieşit fumul alb. Astăzi putem declara un câştigător în competiţia de privatizare la CFR Marfă", a spus Fenechiu.

Grupul Feroviar Român va plăti integral preţul, după ce ministerul a respins cererea de plată în rate, iar contractul va fi semnat cel mai probabil săptămâna viitoare.

"Au fost de acord şi şi-au asumat în scris că renunţă la solicitarea pentru plata în rate. Comisia a decis ca această companie, Grup Feroviar Român, este declarată învingătoare în aceststă procedură", a declarat Fenechiu.

El a menţionat că termenul pentru plata acţiunilor este de maxim două luni de la semnarea contractului de privatizare, care va fi făcut public.

Desemnarea unui câştigător până vineri, 21 iunie, în procesul de privatizare a CFR Marfă reprezintă o precondiţie pentru ultima evaluare a acordului cu FMI, programată pentru 26 iunie.

În ultima etapă a privatizării a participat doar Grup Feroviar Român (GFR), după ce asocierea româno-austriacă Transferoviar Grup - Donau Finanz şi compania americană OmniTRAX s-au retras.

Grup Feroviar Român este al doilea mare operator de transport feroviar de marfă din România şi face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica.

Grupul este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România şi unul dintre principalii competitori la nivelul Europei Centale şi de Sud-Est, asigurând servicii de transport şi logistică în mai multe ţări europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici