FMI: Criza datoriilor de stat din Europa ar putea declanşa o nouă recesiune globală

Criza datoriilor de stat din Europa ar putea declanşa o nouă recesiune economică globală care ar afecta pieţele valutare şi bursele de valori şi ar avea un impact negativ sever asupra creşterii economice a Japoniei, a declarat miercuri Naoyuki Shinohara, deputy managing director la FMI.

45 afișări
Imaginea articolului FMI: Criza datoriilor de stat din Europa ar putea declanşa o nouă recesiune globală

FMI: Criza datoriilor de stat din Europa ar putea declanşa o nouă recesiune globală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Datoria de stat uriaşă a Japoniei este nesustenabilă pe termen lung, însă obligaţiunile de stat vor evita probabil atacurile speculative datorită depozitelor mari din băncile autohtone, a adăugat oficialul.

Ţările din zona euro încearcă să ajungă la o înţelegere pe un pachet amplu de măsuri care să soluţioneze criza, dar negocierile au fost încetinite de lipsa unui consens politic. În prezent, cel mai optimist termen pentru convenirea unui acord este sfârşitul lunii martie.

Semnele tot mai dese de neînţelegere din Europa ar putea încrederea în capacitatea autorităţilor UE de a preveni răspândirea crizei datoriilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici