FMI insistă pe privatizări şi cere o fundamentare mai bună a reducerii CAS. Negocierile continuă

Delegaţia FMI şi Guvernul nu au ajuns încă la o înţelegere privind societăţile de stat care urmează să fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului şi nivelului de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discuţiilor.

359 afișări
Imaginea articolului FMI insistă pe privatizări şi cere o fundamentare mai bună a reducerii CAS. Negocierile continuă

FMI insistă pe privatizări şi cere o fundamentare mai bună a reducerii CAS. Negocierile continuă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Negocierile s-au blocat şi de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intenţie, care trebuia formulată astăzi (vineri - n.r.). Guvernul nu vrea să privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autorităţile vor şi ca decizia privind reducerea CAS să fie adoptată mai repede, pe fondul încasărilor bune din primul trimestru, deşi iniţial se vorbise ca măsura să fie anunţată după mijlocul anului. Din aceste motive s-a amânat şi întâlnirea cu preşedintele Băsescu", au declarat sursele citate.

Prin scrisoarea de intenţie precedentă, autorităţile române s-au angajat să elaboreze până la finele lunii aprilie lista cu societăţile de stat care vor fi privatizate, reorganizate sau lichidate.

Ulterior, însă, premierul Emil Boc a anunţat că această listă va fi întocmită până la sfârşitul lunii iunie.

"Reorganizarea companiilor de stat se va face prin restructurarea unor companii de stat, vânzarea unor pachete minimale de acţiuni ale unor companii de stat Transgaz, Transelectrica şi Romgaz, acolo unde procedeele au început deja", a spus Boc.

Surse apropiate negocierilor au declarat vineri dimineaţă că întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia FMI, programată iniţial pentru vineri, la ora 15:00, a fost amânată pentru sâmbătă, când concluziile evaluării vor fi aproape definitivate, informaţie transmisă ulterior chiar de Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici