FMI: Vor exista unele modificări în scrisoarea suplimentară la acord

Şeful misiunii de evaluare a FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, joi, că vor exista anumite modificări în scrisoarea suplimentară la acordul cu Fondul, în urma evaluării, însă acestea nu vor fi "radicale".

15 afișări
Imaginea articolului FMI: Vor exista unele modificări în scrisoarea suplimentară la acord

FMI: Vor exista unele modificări în scrisoarea suplimentară la acord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu sunt iniţiative radicale, dar continuăm să evaluăm care sunt nevoile şi care sunt mijloacele prin care putea rezolva acele nevoi. Ne uităm la implementarea şi modificarea unor măsuri, dacă sunt necesare, dar ne uităm totodată şi în zonele în care s-a înregistrat progres", a afirmat Franks după o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu şi mai mulţi reprezentanţi ai Băncii Europene şi Comisiei Europene.

Franks a precizat că aceasta este procedura standard pe care FMI o aplică de fiecare dată când vine în România.

"Acest lucru nu înseamnă că vom modifica neapărat ţintele. După cum am spus, când ne uităm la reformele structurale ne uităm şi la progresul înregistrat deja şi la cel viitor pentru a avea un sistem economic eficient şi productiv", a spus el, întrebat dacă vor exista modificări la programul cu FMI.

Vlădescu a declarat, joi, că autorităţile române discută cu misiunea FMI posibilitatea unei "revizii" a acordului stand-by, prin includerea de noi măsuri în programul de asistenţă financiară.

Ministrul a precizat că a primit un document de la FMI, dar care nu poate fi încă făcut public, pentru că măsurile propuse fac obiectul discuţiilor preliminare.

O misiune a FMI se află în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici