Fondul de Garantare a Creditelor IMM are noi atribuţii: FINANŢĂRI din fonduri europene

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) ar putea primi atribuţii noi, urmând a acorda finanţări din fonduri europene şi servicii de consultanţă întreprinderilor mici şi mijlocii care vor să acceseze fonduri europene, notează Avocatnet.ro.

1035 afișări
Imaginea articolului Fondul de Garantare a Creditelor IMM are noi atribuţii: FINANŢĂRI din fonduri europene

Fondul de Garantare a Creditelor IMM are noi atribuţii: FINANŢĂRI din fonduri europene

Implementarea acestor măsuri depinde de aprobarea unui proiect de hotărâre publicat în prezent pe site-ul Ministerului Finanţelor. FNGCIMM ar putea primi atribuţii noi în vederea susţinerii antreprenoriatului, conform unui Proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 1.211/2001 privind înfiinţarea Fondului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA - IFN. Astfel, FNGCIMM va oferi întreprinzătorilor interesaţi de accesarea fondurilor europene consultanţă de specialitate, dar şi diverse programe de şcolarizare.

Potrivit Avocatnet.ro, FNGCIMM urmează să primească următoarele atribuţii noi:
- acordarea de finanţări din fonduri europene;
- acordarea de consultanţă;
- organizarea unor programe de şcolarizare a antreprenorilor români cu privire la modalităţile de obţinere a finanţărilor şi garanţiilor acordate prin diverse programe guvernamentale.

Prin implementarea acestor modificări, se estimează că un număr de peste 3.000 de IMM-uri pe an vor accesa, pentru prima dată, garanţia FNGCIMM în vederea contractării unor credite bancare.

De asemenea, FNGCIMM va contribui la implementarea optimă a mai multor programe naţionale de finanţare a antreprenoriatului în domenii sensibile ce vor fi lansate în perioada următoare, precum:
- agricultura, prin programul „Tomate româneşti”;
- turismul, prin programul „Primul centru de agrement”;
- asistenţa socială, prin programul „Pensiuni pentru seniori”;
- construcţiile, prin continuarea programului „Prima Casă”.

În prezent, două instituţii acordă garanţii în scopul înlesnirii accesului la creditare: Fondul de Garantare al Creditelor Rurale (FGCR) şi FNGCIMM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici