Fondul de investiţii 3TS Cisco Growth a preluat 25% din acţiunile Internet Corp, pentru 2 mil.euro

Fondul de investiţii 3TS Cisco Growth, parte a grupului 3i, a achiziţionat 25% din acţiunile firmei Internet Corp, care deţine mai multe site-uri de ştiri, de agregare de ştiri şi de life style, pentru aproximativ 2 milioane de euro, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piaţă.

101 afișări
Imaginea articolului Fondul de investiţii 3TS Cisco Growth a preluat 25% din acţiunile Internet Corp, pentru 2 mil.euro

Fondul de investiţii 3TS Cisco Growth a preluat 25% din acţiunile Internet Corp, pentru 2 mil.euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plata se va face în două tranşe, circa două treimi acum, iar restul în doi ani, în funcţie de performanţele financiare ale firmei.

Cele mai vizitate site-uri ale firmei sunt 9am.ro, kudika.ro şi wall-street.ro. Pe lista celor interesaţi s-au aflat patru-cinci companii, iar în urma tranzacţiei Internet Corp a fost evaluată la 8 milioane de euro, conform surselor citate.

Acţionarii Internet Corp sunt trei firme înregistrate în Cipru, Depracell, Ressaniaco şi Arnaka, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. În spatele lor se află Liviu Dumitraşcu și Daniel Tătar, care deţin şi site-ul de recrutare Ejobs, şi Mihai Seceleanu, CEO-ul companiei. Cei trei oameni de afaceri vor încasa sume egale în urma tranzacţiei.

Internet Corp a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,8 milioane de euro, un profit net de 100.000 de euro şi 51 de angajaţi, conform datelor Ministerului Finanţelor.

Reprezentanţii Internet Corp şi 3TS nu au dorit să comenteze.

Negocierile pentru vânzarea unui pachet de acţiuni din Internet Corp au început în urmă cu un an şi s-au purtat cu patru-cinci părţi interesate. În final, fondul de investiţii 3TS Cisco Growth a preluat 25% din acţiuni pentru circa 2 milioane euro, potrivit unor surse din piaţă.

3TS Cisco Growth mai controlează un pachet minoritar de acţiuni în cadrul producătorului de software Gecad. Prin intermediul altor fonduri pe care le administrează, 3TS mai deţine acţiuni la operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea, unde este în negocieri pentru un exit, dar şi la firma de salubritate Romprest.

Site-urile wall-street.ro, corporate - news.ro şi 9am.ro au fost sau sunt construite pe baza agregării informaţiilor de la ziare sau agenţii de presă. Compania a avut în octombrie 2009, cu toate cele 13 site-uri ale sale, circa 3,8 milioane de vizitatori unici, conform SATI. Cele mai vizitate au fost 9am.ro, kudika.ro, wall-street.ro, garbo.ro şi yuppy.ro.

"Acţionarii au vândut pentru o dezvoltare mai rapidă şi mai agresivă a afacerii", au spus surse din piaţă, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Doi dintre acţionari, Liviu Dumitraşcu şi Daniel Tătar, au vândut 30% din acţiunile site-ului de recrutare eJobs pentru 4,2 miloane euro către fondul de investiţii Tiger Global Management în 2007.

Consultanţii vânătorilor au fost casa de investiţii Capital Partners şi firma de avocatură Păcuraru & Asociaţii, în timp ce de partea cumpărătorului a stat RTPR Allen & Overy.

Recent, o altă tranzacţie surpriză a fost vânzarea site-ului de anunţuri auto autovit.ro, care a fost cumpărat de gigantul Naspers pentru 4,7 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici