Fondul Proprietatea, pe Bursa de la Londra. Acţiunile Hidroelectrica, limitate de ASF

Doar 2% din Hidroelectrica vor putea fi listate pe bursa de la Londra, sau oricare altă bursă externă de altfel, de către Fondul Proprietatea prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR-uri), şi nu 13,3% aşa cum prevedea un vechi regulament al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

564 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea, pe Bursa de la Londra.  Acţiunile Hidroelectrica, limitate de ASF

Fondul Proprietatea, pe Bursa de la Londra. Acţiunile Hidroelectrica, limitate de ASF

Regulamentul ASF a fost schimbat săptămâna trecută, precizează Ziarul Financiar.

Cu alte cuvinte, ASF a redus drastic numărul de acţiuni (prin GDR-uri) pe care Fondul Proprietatea le poate duce la bursa de la Londra, de la cel mult 2/3 din numărul total de acţiuni ale ofertei, adică 66% din IPO, aşa cum menţiona articolul 4 al regula­mentului ASF din 2013 cu privire la emi­terea de certificate de depozit, la 1/10 din nu­mă­rul de acţiuni scoase la vânzare, adică 10%, potrivit unor modificări de săptămâna tre­cută. Cel mai probabil, intenţia ASF este – la fel cum şi afirma preşe­dintele Nicu Marcu în urmă cu câteva săptă­mâni, dar şi ministrul energiei Virgil Popescu – ca Hidroelectrica să fie listată doar la BVB.

Ce zice Fondul Proprietatea? „Această decizie ame­ninţă succesul listării compa­niei la bursă a Hidroelectrica şi este un pas înapoi pentru piaţa de capital româ­nească şi pentru modul în care este percepută de investitorii internaţionali. În acest context, Franklin Templeton va lua în considerare modalităţi alternative de maximizare a valorii parti­cipaţiei sale în com­paniile nelistate, în beneficiul tuturor acţionarilor săi“, spune Johan Meyer, CEO al Franklin Tem­pleton Bucureşti şi manager de portofoliu al Fondului Pro­prietatea.

Decizia va avea un impact negativ de lungă du­rată asu­pra dez­voltării pieţei locale de ca­pital, deoarece va des­curaja ma­rile companii româneşti private să se listeze la BVB şi, în mod ironic, le va forţa să ia în con­siderare doar listări internaţio­nale, adaugă el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici