Ford aduce un nou model la Craiova. Cum se va numi cel de-al doilea SUV produs de americani în România

Ford va produce în fabrica din Craiova un nou model de SUV de mici dimensiuni, care ar putea fi denumit Puma şi va fi prezentat public în toamnă, anunţă Automotive News Europe.

3694 afișări
Imaginea articolului Ford aduce un nou model la Craiova. Cum se va numi cel de-al doilea SUV produs de americani în România

Ford aduce un nou model la Craiova. Cum se va numi cel de-al doilea SUV produs de americani în România

Puma va fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt şi va înlocui modelul EcoSport, conform firmei de consultanţă Inovev.

Compania va prezenta şi un înlocuitor pentru SUV-ul compact Kuga, planul Ford fiind să aloce mai multe resurse pe maşinile SUV în Europa.

În urmă cu o săptămână Ford a anunţat că va reduce mii de locuri de muncă, va părăsi pieţele neprofitabile şi va opri producţia autovehiculelor care aduc pierderi, ca parte a unui efort de restructurare menit să aducă o marjă de operare de 6% în Europa. Ford a declarat că va ieşi din segmentul multivan, va opri fabricarea transmisiilor automate în Bordeaux în august, îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va unifica sediul Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex. Ford Europe, care are în prezent 53 000 de angajaţi, a înregistrat pierderi de 245 milioane euro înainte de dobânzi şi impozite în trimestrul al treilea.

A dua generaţie Kuga a fost văzută în zona Detroit, înainte de prezentarea oficială din cursul acestui an. Ford construieşte Kuga în Valencia, Spania. Compania a anunţat că a vândut un număr record de SUV-uri în Europa în 2018, depăşind pentru prima dată 250.000 de unităţi, o cincime din vânzările de vehicule.

Modelul Kuga construit în Europa este singurul vehicul de pasageri care a facut profit pentru divizia europeană în al doilea trimestru al anului 2018, alături de autoutilitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici