Ford Craiova devine cea de-a treia uzină a americanilor din Europa care va produce autovehicule electrice

  • Ford Europa va investi încă 300 mil. dolari la Craiova pentru a produce din 2023 un vehicul comercial uşor, care va avea şi o versiune electrică din 2024.
  • Americanii insistă că au nevoie de infrastructură.
1557 afișări
Imaginea articolului Ford Craiova devine cea de-a treia uzină a americanilor din Europa care va produce autovehicule electrice

Ford România va produce la Craiova primul auto­mo­bil electric de pe piaţa locală începând cu anul 2024, iar piaţa locală devine astfel cea de-a treia ţară unde ame­ricanii vor produce autovehicule electrice după Köln, Germania şi Kocaeli a Ford Otosan din Turcia, scrie Ziarul Financiar.

Ford a confirmat astăzi că va investi 300 mil. dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023. Acesta va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România.

„Uzina Ford Craiova este recu­noscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial uşor în România reflectă partene­riatele noastre fructuoase şi continue cu furnizorii locali şi comunitatea, precum şi succesul întregii echipe Ford Craiova,“ a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.

Viitorul model va veni în completarea gamei actuale formate din SUV-urile Puma şi EcoSport. Având în vedere că EcoSport a împlinit deja opt ani de când a fost lansat, este posibil ca în următorul an să fie anunţat un succesor al acestuia. Americanii au subliniat că noul model nu înseamnă eliminarea unuia deja existent la Craiova.

„Această nouă investiţie în viitorul fabricii din Craiova de­mons­trează, încă o dată, speranţa compa­niei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătăţirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producţie în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura de transport, care este esenţială“, a mai spus Rowley.

În ceea ce priveşte infrastructura, anul acesta va fi livrat jumătate din drumul expres Craiova-Piteşti care include cele mai importante loturi prin care vor fi ocolite Balş şi Slatina. Până în 2024 ar trebui finalizate lucrările şi la tronsonul dintre Slatina şi Piteşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici