Fostul şef al BM Robert Zoellick, numit preşedinte al consilierilor Goldman Sachs

Fostul preşedinte al Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick, va prelua funcţia de preşedinte al boardului de consilieri internaţionali ai băncii Goldman Sachs.

81 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al BM Robert Zoellick, numit preşedinte al consilierilor Goldman Sachs

Fostul şef al BM Robert Zoellick, numit preşedinte al consilierilor Goldman Sachs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mandatul său la conducerea BM s-a încheiat în luna iunie a anului trecut, potrivit Financial Times.

Zoellick a fost una dintre cele mai importante personalităţi care l-au susţinut anul trecut în campania prezidenţială din SUA pe Mitt Romney, candidat din partea Partidului Republican.

Fostul preşedinte BM ar fi urmat să obţină un post important, precum secretar de stat sau şef al Trezoreriei, într-o administraţie condusă de Romney. Acesta a pierdut însă alegerile.

Zoellick a declarat că speră să le fie de ajutor atât conducerii Goldman, cât şi clienţilor lor, şi că a fost atras de funcţie deoarete reprezintă "o oportunitate excelentă de a rămâne al curent cu evoluţiile din pieţe şi din zona investiţiilor".

El a mai lucrat la Goldman Sachs ca vicepreşedinte înainte de a ajunge la Banca Mondială, în 2007.

Considerat un republican moderat, Zoellick a deţinut funcţii în administraţia Reagan şi în timpul ambelor preşedinţii Bush. El a fost coleg la Departamentul de Stat cu John Rogers, în prezent şef de cabinet pe lângă board-ul Goldman Sachs.

Echipa de consilieri internaţionali ai Goldman are 17 membri şi a fost creată pentru a deservi clienţii băncii pe probleme strategice, politice şi economice.

În luna august, Zoellick a fost numit în consiliul de administraţie al Temasek, fondul suveran din Singapore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici