Garda Financiară verifică firmele implicate în scandalul Ridzi, la solicitarea DNA

Garda Financiară verifică, sub supravegherea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), activitatea firmelor implicate în scandalul Ridzi, pentru a stabili dacă au fost aduse prejudicii bugetului de stat.

35 afișări
Imaginea articolului Garda Financiară verifică firmele implicate în scandalul Ridzi, la solicitarea DNA

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"DNA a solicitat Gărzii Financiare verificări la societăţile comerciale implicate. Aceste verificări au început în urmă cu câteva zile şi se desfăşoară sub supravegherea DNA. Vom vedea dacă în urma acţiunilor economice derulate s-au adus prejudicii bugetului statului de natura neplăţii impozitelor şi taxelor", a declarat pentru MEDIAFAX preşdintele ANAF, Sorin Blejnar.

Parchetul ICCJ, organul de anchetă unde a fost iniţial depusă plângerea PNL împotriva Monicăi Ridzi, a decis să-şi decline competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ca urmare a acestui fapt, DNA a declanşat, în 23 iunie, verificări preliminare cu privire la încheierea celor trei contracte între Ministerul Tineretului şi Sportului şi SC Artisan Consulting SRL, SC Compania de Publicitate Mark SRL, pentru organizarea Zilei Tineretului.

Comisia parlamentară care anchetează cazul Ridzi a propus, joi, premierului revocarea sa din funcţie şi cercetarea acesteia pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF, şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici