Georgescu: Propun respingerea moţiunii simple, solicitările sunt nejustificate

Vicepremierul Florin Georgescu a propus, marţi, deputaţilor să respingă moţiunea simplă iniţiată de PDL şi intitulată "Guvernul USL - Frâna de motor a bugetului", arătând că Guvernul Ponta consideră că solicitările cuprinse în textul acesteia sunt nejustificate.

211 afișări
Imaginea articolului Georgescu: Propun respingerea moţiunii simple, solicitările sunt nejustificate

Florin Georgescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Referitor la solicitările autorilor moţiunii privind prezentarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pentru anul 2013 până la 1 noiembrie anul curent şi anularea OUG nr. 47/2012 pentru modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la reglementări de măsuri fiscal-bugetare, dorim să informăm grupul parlamentar PDL că Guvernul Ponta consideră ca nejustificate propunerile respective", a spus Georgescu, în şedinţa Camerei Deputaţilor consacrată dezbaterii moţiunii.

El a argumentat făcând referire la imposibilitatea negocierii bugetului pe 2013 cu partenerii externi în timpul campaniei electorale, precum şi la practica anterioară, din anii cu alegeri parlamentare, când niciodată bugetele elaborate sau chiar aprobate în anul electoral nu au fost aplicate şi în anul următor.

Georgescu şi-a exprimat convingerea că prin răspunsul său la problemele ridicate în textul moţiunii - care a fost strict tehnic şi s-a întins pe o durată de circa 30 de minute - a reuşit să convingă asupra faptului că administrarea finanţelor publice se desfăşoară de o manieră responsabilă şi cu respect faţă de cetăţeni.

"Este exact ceea ce semnatarii moţiunii, în ultima frază, ne solicită, lucru confirmat şi de calificativele favorabile obţinute de Executivul nostru din partea creditorilor externi, precum şi de credibilitatea de care se bucură România pe pieţele financiare internaţionale. În concluzie, vă propunem ca prin votul dumneavostră să respingeţi moţiunea aflată în dezbatere", a conchis Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici