Gerea: Vom face o analiză a fondurilor destinate IMM-urilor, pentru redistribuirea finanţărilor

Ministerul Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri va face o analiză a programelor prin care se alocă fonduri de la bugetul de stat întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru a stabili cum va avea loc redistribuirea finanţărilor.

177 afișări
Imaginea articolului Gerea: Vom face o analiză a fondurilor destinate IMM-urilor, pentru redistribuirea finanţărilor

Gerea: Vom face o analiză a fondurilor destinate IMM-urilor, pentru redistribuirea finanţărilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ne-am dori fonduri mai multe pe anumite zone, dezvoltate de către minister, dar am vrea să facem totodată până la sfârşitul acestui an şi o evaluare a rezultatelor acestor programe destinate IMM-urilor, în aşa fel încât să ştim unde anume trebuie să creştem finanţarea, unde trebuie eventual să o eliminăm, contează foarte mult să nu dezvoltăm o mulţime de programe şi automat să nu ne ajungă fondurile pentru fiecare în parte şi să avem de-a face cu o - să spunem - lipsă de eficienţă", a declarat ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la lansarea versiunii în limba română a documentului "Carta Albă a IMM-urilor din România", ediţia a XIII-a.

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri derulează anual o serie de programe cu finanţare de la bugetul de stat, programe prin care se acordă alocaţii financiare nerambursabile pentru crearea şi dezvoltarea întreprinderilor.

Printre acestea se numără Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare - START, cu un buget de 20 milioane lei, Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, care are alocate 30 milioane lei, Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D), cu un buget de 29,87 milioane lei şi Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, cu alocări de 13,3 milioane lei.

De asemenea, Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului are un buget de 1,7 milioane lei, iar alte două programe destinate IMM-urilor au alocate fiecare câte un milion de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici