Google a fost dată în judecată de o companie franceză din cauza practicilor anticoncurenţiale

Google a fost dată în judecată în Franţa de către o companie locală, care îi cere daune de 295 milioane de euro pentru că ar bloca concurenţa să obţină venituri din publicitate online şi ar da întâietate site-urilor proprii în rezultatele serviciilor de căutare, transmite Bloomberg.

185 afișări
Imaginea articolului Google a fost dată în judecată de o companie franceză din cauza practicilor anticoncurenţiale

Google a fost dată în judecată de o companie franceză din cauza practicilor anticoncurenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania 1PlusV, publisher web cu sediul în Paris, cere în reclamaţia făcută la tribunalul comercial din capitala franceză şi un ordin prin care Google să fie obligată să publice timp de trei luni, pe site-ul său din Franţa, detalii legate de "comportamentul anticoncurenţial".

"Google a aplicat timp de patru ani un număr de practici anticoncurenţiale şi un comportament lipsit de etică, astfel încât 1PlusV să nu aibă capacitatea să îşi desfăşoare afacerile şi să atragă publicitate. Aceste practici includ sufocarea companiilor concurente din sectorul tehnologic", se arată într-un comunicat al 1PlusV.

Compania franceză a făcut, anul trecut şi în februarie, două plângeri similare la autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană, în care a susţinut că Google discriminează aşa-numitele site-uri de căutare pe verticală, precum 1PlusV.

Alte companii, între care şi Microsoft, s-au alăturat 1PlusV, solicitând evaluarea practicilor Google.

"Tocmai am primit reclamaţia şi nu putem încă să o comentăm", a declarat Al Verney, purtător de cuvânt al Google din Bruxelles.

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană şi Statele Unite investighează Google pentru a vedea dacă discriminează alte companii în rezultatele serviciilor de căutare şi împiedică alte site-uri să atragă publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici