Google face concesii pentru închiderea fără urmări a unei investigaţii antitrust în SUA

Google este pe cale să ofere concesii, precum promisiunea de a nu copia fără permisiune conţinut de pe alte site-uri, pentru închiderea fără urmări a unei investigaţii antitrust din SUA care durează de 20 de luni, au declarat două surse apropiate situaţiei.

188 afișări
Imaginea articolului Google face concesii pentru închiderea fără urmări a unei investigaţii antitrust în SUA

Google face concesii pentru închiderea fără urmări a unei investigaţii antitrust în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania va permite totodată furnizorilor de publicitate să compare performanţele reclamelor de pe Google cu cele postate pe alte motoare de căutare, a arătat una dintre surse, citată de Bloomberg.

În urma concesiilor, investigaţia Comisiei Federale pentru Comerţ va fi oprită fără să aibă loc un proces sau un acord de închidere a acesteia cu Google.

Oprirea anchetei fără nicio măsură împotriva Google ar fi o lovitură pentru companii concurente precum Microsoft, Yelp şi Expedia.

Mai multe companii din domeniul comerţului electronic şi al serviciilor de căutare pe Internet s-au asociat pentru a presa agenţia americană să acţioneze împotriva poziţiei dominante deţinute de Google, care ar favoriza propriile servicii.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici