Grecia va primi marţi 14,5 mld. euro de la statele zonei euro

Grecia ar trebui să primească marţi de la statele din zona euro prima tranşă prin acordul de împrumut în valoare de 110 miliarde de euro, pentru a plăti miercuri scadenţe de 14,5 miliarde de euro, a declarat o sursă din Ministerul elen de Finanţe.

30 afișări
Imaginea articolului Grecia va primi marţi 14,5 mld. euro de la statele zonei euro

Grecia va primi marţi 14,5 mld. euro de la statele zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursa a confirmat informaţia apărută luni în presa elenă.

Banca Greciei a primit la 12 mai 5,5 miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional (FMI). Fondul contribuie cu 30 de miliarde de euro la planul de sprijinire a Greciei, iar statele din zona euro cu 80 de miliarde de euro.

Tranşele a doua şi a treia, în valoare de nouă miliarde de euro fiecare, constând din 6,5 miliarde de euro de la ţările zonei euro şi 2,5 miliarde de euro de la FMI, urmează să fie transferate Atenei în septembrie şi decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici