Gripa aviară se răspândeşte în Europa şi Asia, punând industria în pericol. Avertisment de la Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor

  • Mai multe focare severe de gripă aviară au fost raportate în Europa şi Asia în ultimele zile la Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), semn că virusul se răspândeşte din nou rapid.
  • Răspândirea gripei aviare care este foarte patogenă a pus industria avicolă în alertă, după ce focarele anterioare au dus la sacrificarea a zeci de milioane de păsări. De asemenea, focarele duc adesea la restricţii comerciale.
1321 afișări
Imaginea articolului Gripa aviară se răspândeşte în Europa şi Asia, punând industria în pericol. Avertisment de la Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor

Gripa aviară se răspândeşte în Europa şi Asia, punând industria în pericol. Avertisment de la Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor

Noile focare au atras şi atenţia epidemiologilor, deoarece virusul poate fi transmis la oameni. China a raportat 21 de infecţii umane cu tulpina de gripă aviară H5N6. Mai multe decât în ​​întreg anul 2020.

Coreea de Sud a raportat un focar la o fermă de aproximativ 770.000 de păsări din Chungcheongbuk-do, a declarat luni OIE, citând un raport al autorităţilor sud-coreene. Toate animalele au fost sacrificate.

Tot în Asia, Japonia a raportat primul focar din sezonul de iarnă 2021, la o fermă de păsări din nord-estul ţării, potrivit OIE, confirmând o declaraţie de săptămâna trecută a ministerului japonez al Agriculturii.

În Europa, Norvegia a raportat un focar de gripă aviară H5N1 în regiunea Rogaland. Focarele apar, în general, toamna, răspândite de păsările sălbatice migratoare.

Guvernul belgian ridicat nivelul de riscîn întreaga ţară, ordonând ca păsările să fie ţinute închise începând de luni, după ce o variantă foarte patogenă a gripei aviare a fost identificată la o gâscă sălbatică.

O mişcare similară a fost luată anterior şi în Franţa şi în Ţările de Jos. Focare de gripă aviară au fost detectate şi în ţările vecine României.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Gripa aviară nu se poate transmite prin consumul de produse din carne de pasăre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici