Grupul japonez Suntory a preluat producătorul whisky-ului Jim Beam, pentru 13,6 miliarde de dolari

Grupul japonez Suntory Holdings a preluat compania americană Beam, producătorul whisky-ului Jim Beam, pentru 13,6 miliarde dolari în cash, după o revenire puternică în ultimul deceniu a bourbon-ului american, care a ajuns în 2012 la cea mai ridicată producţie din 1973.

263 afișări
Imaginea articolului Grupul japonez Suntory a preluat producătorul whisky-ului Jim Beam, pentru 13,6 miliarde de dolari

Grupul japonez Suntory a preluat producătorul whisky-ului Jim Beam, pentru 13,6 miliarde de dolari

Beam Inc. mai deţine mărcile de bourbon Maker's Mark şi Knob Creek şi este al doilea mare producător de whisky american, după Brown-Forman Corp., care produce printre altele Jack Daniel's şi vodca Finlandia.

Producătorul de bere şi băuturi răcoritoare Suntory este în prezent pe locul 15 în lume după vânzările de băuturi alcoolice.

După perfectarea tranzacţiei, grupul japonez va urca pe poziţia a treia, după Diageo (Marea Britanie) şi Pernod Ricard (Franţa). Afacere de familie, Suntory a fost fondată în 1899 la Osaka, unde are sediul şi în prezent, potrivit Wall Street Journal.

Beam este în prezent numărul 4 la nivel global, cu vânzări anual de aproape 2,5 miliarde de dolari.

Incluzând datoriile asumate de Suntory odată cu preluarea Beam, valoarea tranzacţiei se ridică la 16 miliarde de dolari.

Compania este bine poziţionată pentru a profita de pe urma revenirii în forţă a whisky-ului american tradiţional de Kentucky. Preferinţele consumatorilor se schimbă, pe măsură ce mulţi renunţă la alcoolul alb, vodca, cea mai bine vândută tărie din SUA, şi se reorientează către băuturi colorate, cu tradiţie.

Producţia de bourbon din SUA a crescut în 2012 la peste un milion de barili, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Distileriile au investit aproximativ 300 milioane de dolari în ultimii trei ani pentru creşterea capacităţii.

Whisky-ul nord-american - bourbon, de Tennessee şi canadian - a generat în perioada noiembrie 2012 - octombrie 2013 mai mult de jumătate din creşterea pieţei de tărie din SUA, evaluată la 21 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare de piaţă Nielsen.

Beam se laudă cu o istorie de peste două secole: Jacob Beam a vândut primul butoi de whisky în 1795, urmat de şapte generaţii de maeştri distilatori. James "Jim" Beam a repornit oficial producţia după ridicarea Prohibiţiei în 1933.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici