Guvernul va abroga Legea parteneriatului public-privat şi va promova în regim de urgenţă o nouă lege

Guvernul va abroga actuala Lege a parteneriatului public-privat, în urma criticilor formulate atât de Comisia Europeană, cât şi de reprezentanţii mediului de afaceri, şi va promova în regim de urgenţă un nou act normativ în domeniu.

1148 afișări
Imaginea articolului Guvernul va abroga Legea parteneriatului public-privat şi va promova în regim de urgenţă o nouă lege

Guvernul va abroga Legea parteneriatului public-privat şi va promova în regim de urgenţă o nouă lege (Imagine: Catalin Lutu/Mediafax Foto)

Tema a fost discutată de ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, cu reprezentanţii Camerei de Americane de Comerţ în România-AmCham şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale.

"Ministrul Dan Şova a arătat care este abordarea Guvernului în domeniul refacerii în regim de urgenţă a cadrului normativ privind parteneriatul public privat, prin abrogarea actualei legi, puternic criticate atât de Comisia Europeană, cât şi de reprezentanţii mediului de afaceri, şi promovarea unui nou act normativ care să aducă claritate şi simplitate în domeniu, în conformitate cu cele mai bune practici la nivel european şi internaţional", se arată într-un comunicat.

Atât AmCham, cât şi Banca Mondială şi-au manifestat disponibilitatea de a sprijini Departamanetul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine în acest demers, oferindu-se să pună la dispoziţia Guvernului expertiza şi resursele lor în vederea sprijinirii procesului de redactare şi implementare a noului cadru de reglementare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici