Guvernul va majora accizele la ţigări cu trei luni mai devreme

Guvernul a decis să decaleze cu trei luni calendarul de creştere a accizelor la ţigarete, astfel încât majorarea să fie aplicată în fiecare an de la 1 aprilie, nu de la 1 iulie ca în prezent, procedură care să fie menţinută până în anul 2017 inclusiv, ceea ce va genera încasări suplimentare la buget.

708 afișări
Imaginea articolului Guvernul va majora accizele la ţigări cu trei luni mai devreme

Guvernul va majora cu trei luni mai devreme accizele la ţigări, până în 2017 inclusiv (Imagine: Laszlo Raduly/ Mediafax Foto)

Astfel, noile accize la ţigarete, mai mari, vor fi percepute anual de stat începând cu luna aprilie, şi nu de la 1 iulie ca până în prezent, relevă un proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal.

Acelaşi document stabileşte că pentru bere va fi aplicată o acciză mai mare, de 0,8228 euro/hl/1 grad Plato (faţă de 0,748 euro în prezent) şi de 0,473 euro/hl/1 grad Plato pentru producătorii independenţi cu o capacitate de producţie anuală ce nu depăşeşte 200.000 de hectolitri (faţă de 0,43 euro în prezent).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici