Hidroelectrica scoate la vânzare pe OPCOM electricitate de 106 milioane lei

Compania de stat Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, va organiza la 18 decembrie mai multe licitaţii pe bursa de energie OPCOM pentru vânzarea de electricitate, în valoare totală de 106 milioane lei (23,4 milioane de euro).

246 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica scoate la vânzare pe OPCOM electricitate de 106 milioane lei

Hidroelectrica (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Producătorul de energie a programat 11 licitaţii pentru vânzarea a aproape 482.000 MWh de energie, potrivit datelor OPCOM.

Preţul la care compania intenţionează să vândă energia este 220 lei pe MWh. De la începutul lunii decembrie, preţurile la care au fost încheiate contracte de vânzare-cumpărare a electricităţii pe bursa OPCOM au variat între 229 şi 274 lei pe MWh.

Hidroelectrica a vândut prin intermediul OPCOM, de la intrarea în insolvenţă, în iunie, energie de 84,2 milioane de euro.

Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici