Hidroelectrica termină primul semestru cu o producţie în scădere cu 30%

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, deţinut de statul român, a terminat primul semestru al anului cu o scădere de 3 TWh a producţiei de energie faţă de anul trecut când firma a reuşit să injecteze în sistem peste 10 TWh.

523 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica termină primul semestru cu o producţie în scădere cu 30%

Hidroelectrica termină primul semestru cu o producţie în scădere cu 30%

2021 a fost de altfel un an hidrologic foarte bun, în timp ce anul acesta este marcat de o secetă severă. În procente, scăderea de producţie faţă de primele şase luni din 2021 este de 30%.

„Pe primul semestru avem cu aproape 3 TWh mai puţin ca anul trecut. Trebuie avut însă în vedere că anul trecut a fost caracterizat de o hidrologie excedentară. Probabil că anul acesta vom produce circa 14 TWh, comparativ cu 14,5-14,6 TWh media anuală“, spun oameni din companie.

Totodată, gradul de umplere din lacurile de acumulare ale Hidroelectrica este cel mai mic, pentru luna iulie, din ultimii cinci ani de zile. Astfel, pentru data de 17 iulie, datele Transelectrica arată că procentul de umplere era de 76%. Anul trecut, în aceeaşi perioadă procentul era de 94%. Din datele publice, ultimul an cu un grad de umplere mai mic faţă de cel din iulie anul acesta a fost 2017. Anul trecut Hidroelectrica a livrat 16,6 TWh de energie, din care 5,5 TWh au venit din lacurile de acumulare. La nivelul anului 2017, gradul de umplere pentru mijlocul lunii iulie a fost de 65%, producţia Hidroelectrica pentru acel an fiind de circa 14 TWh, cu 20% mai mică faţă de 2016. Anul 2017 nu a fost cel mai slab pentru Hidroelectrica, în 2012, de exemplu, an în care firma a şi intrat în insolvenţă, producţia fiind de numai 12 TWh. În 2014, de exemplu, an cu o hidrologie foarte bună, Hidroelectrica a reuşit să genereze peste 18 TWh de energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici