Hollande: Renault participă cu 3% la producţia României, balanţa comercială a Franţei are de câştigat

Preşedintele Francois Hollande a declarat, marţi, în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, referindu-se la investiţiile româno-franceze, că Renault participă cu 3% la producţia din România şi că balanţa comercială a Franţei va avea de câştigat.

252 afișări
Imaginea articolului Hollande: Renault participă cu 3% la producţia României, balanţa comercială a Franţei are de câştigat

Hollande: Renault participă cu 3% la producţia României, balanţa comercială a Franţei are de câştigat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Franţa este prezentă în România, s-au făcut investiţii, în ultimii ani, dorim să amplificăm aceste investiţii. Renault este implicată, participă cu 3% la producţia din România, este în interesul ambelor ţări să continuăm. Balanţa comercială a Franţei va avea de câştigat”, a spus Hollande.

El a precizat că cele două ţări au interese în mai multe domenii, precum infrastructură, transport, energie chiar şi cea nucleară, servicii, mai ales noile tehnologi, dar şi în domeniul apărării.

”Sunt sigur că vizita preşedintelui va permite să facem mai multe în acest sens" a spus Hollande, precizând şi că pe plan cultural, cele două state au multe raporturi şi schimburi internaţionale.

Hollande s-a referit şi la ”chestiunea sensibilă a populaţiei de etnie rromă”, precizând că de mai multe luni încoace, are loc o cooperare poliţienească mult mai strânsă, şi a apreciat că şi în România există un program de integrare a acestora.

Preşedintele Iohannis şi cu mine vom încerca să continuăm această mobilizare, sunt ofiţei de poliţie în Franţa care lucrează cu omologii privind combaterea reţelele de trafic, şi reafirmăm dorinţa de a regla această chestiune, cu umanitate”, a mai precizat Hollande.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici