Hotelierii din Bucureşti aşteaptă o creştere cu 10% a gradului de ocupare în acest an

Gradul de ocupare al hotelurilor de 3 şi 4 stele din Bucureşti va creşte în acest an cu circa 10%, după ce în 2010 a urcat de la 39% la 42%, potrivit Bucharest Benchmarking Report, realizat de compania de consultanţă hotelieră Fivestar Hospitality.

30 afișări
Imaginea articolului Hotelierii din Bucureşti aşteaptă o creştere cu 10% a gradului de ocupare în acest an

Hotelierii din Bucureşti aşteaptă o creştere cu 10% a gradului de ocupare în acest an (Imagine: Mediafax Foto)

"În 2010, gradul mediu de ocupare al pieţei hotelurilor de 3 şi 4 stele din Bucuresti a crescut la 42%, faţă de 2009, când acesta era de 39%. Nu aceeaşi situaţie se observă în legătură cu tariful mediu, care s-a diminuat în 2010 pînă la 46 de euro, de la 56 de euro în 2009", se arată în studiul citat.

Piaţa hotelurilor de 4 stele a înregistrat o creştere a gradului de ocupare de la 42% la 46%, iar tariful mediu o scădere de la 63 de euro la 51 de euro.

În ceea ce priveşte hotelurile de 3 stele din Bucureşti, gradul de ocupare a crescut de la 37% la 39%, iar tariful mediu s-a redus de la 50 de euro la 42 de euro.

Sorin Ionescu, managing partner Fivestar Hospitality, a declarat pentru MEDIAFAX că s-a diminuat în continuare diferenţa dintre tariful mediu la 4 stele şi cel de la 3 stele, de la 13 euro în 2009 la 9 euro în 2010.

"Fenomenul indică o creştere a puterii de negociere a clienţilor, care s-au orientat spre produse hoteliere mai bune, forţând tarife proprii unor produse clasificate pe treapta imediat inferioară. Pentru anul 2011 se aşteaptă o stabilizare a tarifelor medii şi o creştere a gradului de ocupare al pieţei cu aproximativ 10%", a mai spus Ionescu.

La începutul anului trecut, în Bucureşti erau, potrivit unui studiu al Colliers Internaţional, 52 de hoteluri de 4 stele şi 63 de trei stele, reprezentând peste 75% din totalul de 153 de unităţi hoteliere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici