Ialomiţianu: Planul B este împrumutul de pe piaţă, dar nu ar fi bine pentru România

România va avea probleme cu accesarea tranşelor dacă nu va îndeplini condiţionalităţile din acordul cu FMI şi CE, iar "planul B" ar fi împrumuturile de pe piaţă, "ceea ce nu este un lucru bun", a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

14 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Planul B este împrumutul de pe piaţă, dar nu ar fi bine pentru România

Ialomiţianu: Planul B este împrumutul de pe piaţă, dar nu ar fi bine pentru România (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Este adevărat că dacă nu ne îndeplinim condiţionalităţile prevăzute în acordul cu FMI şi CE avem o problemă cu primirea celor două tranşe. «Planul B» ar fi să ne împrumutăm de pe pieţe, în alte condiţii, ceea ce pentru România nu este un lucru bun", a afirmat Ialomiţianu.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Guvernul dispune de un "plan B" în cazul Legii salarizării, în condiţiile în care ieşirea din calendarul prevăzut pentru adoptarea legii, urmare a suspendării şedinţei Parlamentului destinată citirii moţiunii de cenzură, poate amâna tranşa FMI şi afecta implicit deficitul.

El a declarat, la Parlament, că ieşirea din calendar poate afecta primirea următoarei tranşe din împrumutul contractat de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), cu efecte negative asupra finanţării deficitului bugetar şi implicit a salariilor şi pensiilor.

Şedinţa Parlamentului în care era programată citirea moţiunii de cenzură pe Legea-cadru a salarizării a fost suspendată de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a anunţat că, în urma apelului nominal, sunt prezenţi doar 225 de parlamentari, nefiind întrunit cvorumul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici