IKEA, în negocieri avansate pentru deschiderea unui magazin pe Bulevardul Pallady din Capitală

Grupul suedez IKEA este în negocieri avansate pentru deschiderea unui magazin în zona Bulevardului Theodor Pallady din Bucureşti, în apropierea hipermarketului Real, pe un teren care a aparţinut fabricii de vopseluri Policolor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din piaţa de retail.

313 afișări
Imaginea articolului IKEA, în negocieri avansate pentru deschiderea unui magazin pe Bulevardul Pallady din Capitală

IKEA, în negocieri avansate pentru deschiderea unui magazin pe Bulevardul Pallady din Capitală (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"IKEA este în discuţii avansate pentru deschiderea unui magazin pe un teren din zona Policolor, în vecinătatea hipermarketului Real. Terenul este în posesia unui grup de investitori români", au spus sursele citate.

Hipermarketul Real de pe bulevardul Theodor Pallady face parte dintr-o zonă comercială desfăşurată pe o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, care include un Metro, un magazin de bricolaj Obi şi va cuprinde şi o galerie comercială, parcări subterane şi supraterane, spaţii verzi şi zonă pietonală

În vara acestui an, fondul de investiţii Interprime Properties, parte din grupul suedez Ikea, a cumpărat platforma Timpuri Noi din Bucureşti pentru 34,6 milioane de euro.

Terenul, amplasat în Splaiul Unirii numărul 165, are o suprafaţă de peste 51.000 de metri pătraţi, iar vânzarea a fost anunţată de compania Timpuri Noi. În 2007 compania solicita 100 milioane de euro, fără TVA, pentru vânzarea terenului, ocupat în proporţie de 60% de construcţii.

Grupul suedez Ikea a intrat în luna martie direct pe piaţa de retail românească, după achiziţia drepturilor de operare şi a francizei magazinului din Bucureşti.

Franciza Ikea pe piaţa locală a fost operată de firma Moaro Trading, controlată indirect de către omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Magazinul IKEA din Bucureşti a înregistrat în anul de catalog 2010, respectiv 1 septembrie 2009 - 31 august 2010, vânzări de 327,4 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de perioada similară anterioară.

Centrul comercial din Băneasa a vândut în perioada menţionată peste 10 milioane de produse şi a fost vizitat de aproximativ 2,5 milioane de persoane.

La nivel global, grupul IKEA a avut în anul de catalog 2010 vânzări de 23,1 miliarde de euro şi a fost vizitat de 626 de milioane de persoane. Grupul deţine 280 de magazine în 26 de ţări şi are 127.000 de angajaţi. În România, magazinul IKEA a fost deschis în martie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici