Impozite locale 2021. La sfârşitul acestei luni este termenul limită pentru plata celei de-a doua rate a impozitelor locale

La sfârşitul acestei luni, mai exact în data de 30 septembrie 2021, este termenul limită pentru celei de-a doua rate a impozitelor locale pentru cei care erau proprietarii unei case, unui teren sau a unei maşini la sfârşitul anului trecut.

734 afișări
Imaginea articolului Impozite locale 2021. La sfârşitul acestei luni este termenul limită pentru plata celei de-a doua rate a impozitelor locale

Conform Codului Fiscal în vigoare la această dată, impozitul local se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv.

Termenul pentru prima rată a impozitelor locale a fost 31 martie 2021, dar în acest an Guvernul a luat hotărârea de a prelungi termenul până la sfârşitul lunii iunie, conform OUG nr. 29/2020.

“Ţinând cont de faptul că Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prevede termene pentru plata impozitului pe clădiri şi teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport până la data de 31 martie a fiecărui an, pentru a evita aglomerările de la sediile organelor fiscale locale care pot genera răspândirea COVID-19, este necesară prorogarea termenului de plată până la data de 30 iunie 2020”, scria în OUG nr. 29/2020.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitulelor locale pentru  maşini, terenuri şi clădiri şi taxa pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici