Încă un şef din cadrul Huawei a fost ARESTAT, de această dată în Polonia. Ce acuzaţii i se aduc

Urmând scandalului de profil înalt care a vizat fiica directorului Huawei, un nou incident a apărut în Polonia, de această dată punând unul dintre angajaţii companiei în postura de spion lucrând pentru Guvernul Chinez, transmite Go4it.

3018 afișări
Imaginea articolului Încă un şef din cadrul Huawei a fost ARESTAT, de această dată în Polonia. Ce acuzaţii i se aduc

Încă un şef din cadrul Huawei a fost ARESTAT, de această dată în Polonia. Ce acuzaţii ise aduc

Deja, tensionarea relaţiilor economice şi diplomatice dintre Statele Unite şi China nu mai reprezintă nici un mister, răceala dintre cele două superputeri manifestându-se cât se poate de vizibil.

Angajatul, un cetăţean chinez aflat în poziţia de director vânzări al Huawei, a fost arestat pe teritoriul Poloniei împreună cu un reprezentant de rang înalt al serviciilor de informaţii poloneze. Acuzaţiile vizează sustragerea de documente şi informaţii în format electronic păstrate în birurile Huawei din Polonia. Cei doi suspecţi urmează să rămână în custodia autorităţilor locale pentru cel puţin trei luni, timp în care vor vi finalizate investigaţiile privind natura faptelor comise. În cel mai pesimist scenariu, cei doi vor primi pedepse cu închisoarea de până la 10 ani pentru infracţiuni asociate activităţii de spionaj.

Citeşte continuarea...

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici