Încasările Greciei din turism au crescut cu 21% în iunie

Încasările Greciei din turism au crescut în iunie cu 21% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 1,59 miliarde de euro, confirmând aşteptările că sezonul turistic va fi unul dintre puţinele motoare de susţinere a economiei, care ar urma să scadă cu peste 4% în acest an.

247 afișări
Imaginea articolului Încasările Greciei din turism au crescut cu 21% în iunie

Încasările Greciei din turism au crescut cu 21% în iunie (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

În prima jumătate a anului, încasările au crescut cu 18%, la 3,32 miliarde de euro, a anunţat banca centrală a Greciei, citată de cotidianul britanic The Guardian.

Turismul şi deficitul comercial mai redus au ajutat Grecia să înregistreze în iunie un excedent de 663 milioane de euro în contul curent al balanţei de plăţi, faţă de 73,1 milioane de euro în aceeaşi lună anul trecut.

Întrucât consumul, investiţiile şi producţia industrială sunt puternic afectate de criză, cheltuielile vizitatorilor străini devin unul dintre puţinele motoare ale activităţii economice. Analiştii estimează pentru Grecia o contracţie a PIB de 4,2% în acest an.

Reprezentanţii turismului din Grecia prognozează o creştere de 10% a încasărilor în acest an, la 11 miliarde de euro, şi un număr record de vizitatori, de 17 milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici