Industria de tehnologie, etalon al creşterii economice

Sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor a ajuns un etalon al creşterii economice, devenind cel mai dinamic sector al economiei româneşti, astfel ca de la 3,4% contribuţie la PIB în 2011 a ajuns anul trecut, cel mai probabil, la dublul acestui procent-6,7% din PIB în primele trei trimestre

Industria de tehnologie, etalon al creşterii economice (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Potrivit celui mai recent raport de ţară al Comisiei Europene, publicat la finalul lui februarie, acestă pondere reprezintă una dintre cele mai ridicate din UE. În condiţiile în care aproape jumătate dintre abonamentele la servicii fixe de bandă largă au viteze de cel puţin 100 Mbps, România se situează pe primul loc în UE în ceea ce priveşte utilizarea serviciilor în bandă largă cu acces ultrarapid.

Dezvoltarea industriei de tehnologie este strâns legată de factorul uman, dar şi de stabilitatea legislativă, dezvoltarea infrastructurii sau eliminarea corupţiei la nivelul aparatului administrativ, este de părere Sorin Găvănescu, director de marketing la IT Six Global Services, companie din Craiova specializată în dezvoltare de software pentru sectorul financiar, telecom, medical şi transporturi.

„Industria IT din România poate creşte într-un mod accelerat prin investiţii ale statului în infrastructură, reformarea sistemului de învăţământ, stabilitate legislativă, eliminarea corupţiei la nivelul aparatului administrativ şi susţinerea publică, vocală, a guvernului pentru importanţa investiţiilor în IT. În condiţiile în care IT-ul în România reprezintă în mare parte servicii software exportate către Occident, afacerile aduc 100% plus valoare, atât economic, cât şi social şi cultural. Prin crearea locurilor de muncă bine plătite, dar corelate şi cu dezvoltarea unor culturi organizaţionale multilingve, bazate pe merit, respect, valoare, diversitate şi responsabilitate socială, dezvoltare continuă, integrarea tinerilor, apropierea României de ceea ce percepem ca valori şi bunăstare occidentală se face foarte rapid“, a spus el.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
ITC ,
PIB ,
COMENTARII
  • dan 14 mar 2016

    se lauda politicienii cu industria tehnologica care de fapt statul roman nu a bagat un leu!!! de ce nu se lauda cu industria metalurgica,medicina sau cu drumurile si autostrazile care sunt praf?!nu au nici un merit politicienii ci privatul si munca acestora!!

  • dan 14 mar 2016

    a inceput sa mearga ceva in tara si hop au sarit politicienii, se dau mari cu informaticienii si baietii destepti.de fapt vin alegerile si tr sa se laude dar uita ca tot ce este in domeniu,statul roman nu a dat un leu,adica este privat! nu are legatura cu drumurile si cu medicina.de ce nu fac asa si…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea