Inspecţii inopinate la trei firme de prelucrare a lemnului suspectate de practici anticoncurenţiale

Consiliul Concurenţei anunţă, într-un comunicat, că a efectuat inspecţii inopinate la trei companii care activează pe piaţa prelucrării masei lemnoase – Forestar SA, Nico - Paul SRL şi Saniral SRL – „în cadrul investigaţiei privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale între cele trei companii”.

769 afișări
Imaginea articolului Inspecţii inopinate la trei firme de prelucrare a lemnului suspectate de practici anticoncurenţiale

Inspecţii inopinate la trei firme de prelucrare a lemnului suspectate de practici anticoncurenţiale (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Posibilele înţelegeri anticoncurenţiale, investigate de Consiliul Concurenţei, se referă la „fixare de preţ şi împărţire de piaţă, cu ocazia licitaţiilor şi negocierilor organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, în vederea achiziţionării de masă lemnoasă”.

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Autorităţii de Concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. „Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, precizează Consiliul.

La începutul acestui an, Autoritatea de Concurenţă a declanşat o investigaţie privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării lemnului în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara.

Consiliul Concurenţei a efectuat, la acea dată, inspecţii inopinate la sediile companiilor Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Romania SRL, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL.

De asemenea, Autoritatea de Concurenţă are în derulare o anchetă sectorială pe piaţa lemnului în cadrul căreia sunt analizate structurile şi mecanismele de funcţionare. În raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurenţei a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea mediului concurenţial în acest sector.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici